Tiimin kehittäminen

Kommunikaatio-valmennus

Zeeland Familyn kommunikaatiovalmennusprosessi on kehitetty Petteri Väänäsen johdolla. Valmennus räätälöidään yhdessä valmennettavan organisaation kanssa heidän tilanteeseensa sopivaksi.

Kyseessä on monipuolinen työkalu, jota voi käyttää monenlaisiin tarkoituksiin:

  • Esiintymisvalmiuksien parantaminen
  • Haastatteluihin ja esityksiin valmistautuminen
  • Kriisinhallinta ja kriisiviestintä
  • Median toiminnan parempi ymmärrys
  • Muutosviestintä
  • Ryhmän yhtenäisyyden tukeminen
  • Strategian jalkautus
  • Yhteisen viestin kiteytys
  • Yhteisen kielen vahvistaminen

 

Valmennuksen jälkeen osallistujat ovat rohkeampia kohtaamaan yleisönsä tai median, osaavat kiteyttää halutut viestit ja saattaa ne perille. He saavat itsevarmuutta esiintymiseen ja runsaasti tietoa perinteisen sekä sosiaalisen median toimintatavoista. Parhaiten valmennus toimii ryhmässä, joka tekee arjessa yhteistyötä, sillä se ei pelkästään vahvista esiintymistaitoja, vaan auttaa ryhmää kiteyttämään halutut viestit ja tiivistämään yhteispeliä. Valmennus on intensiivistä, interaktiivista ja innostavaa. Valmennettavat myös työskentelevät yhdessä koko päivän. Valmennuspäivä pidetään oikeassa tv-studiossa.

Haluan kuulla lisää

”Zeeland Familyn kouluttajat opettivat meitä harjoituksin tuottamaan tuloksekkaampaa media- ja vaikuttajaviestintää. He auttoivat meitä kiteyttämään viestejämme sekä ymmärtämään hissipuheiden merkityksen. Petterin pitkä kokemus pöydän toiselta puolelta toimittajan työstä auttoi meitä erityisesti valmistautumaan median mahdollisiin pommikoneisiin ja antoi meille valmiudet kriisiviestintään. Studiovalmennuksessa oppi nopeasti huomaamaan viestinnän sudenkuopat kameran edessä. Lisäksi he ovat mukavia tyyppejä, joiden kanssa uuden oppiminen sujuu vaivattomasti.”

Jaana Haikonen, Asokodit, markkinointipäällikkö

”Maineenhallintaa! Someosaamista! Kriisiviestintää! Toki tarpeellisia mainesanoja viestintätoimistojen peruspakista, mutta kuinka sujuu viestintäkouluttajilta media- ja kommunikaatiovalmennus? Zeeland Familyssä sujuu sekin, koska kouluttajilla on pitkä käytännön kokemus journalismista. Aamulla Zeeland Familyn viestintäkouluttaja lataa monitoimikoneeseensa seoksen erikoisasiantuntijuuttaan, jargoniaa, ammattislangia ja venkoilua. Muutaman tunnin tehokkaan vatkauksen jälkeen ainekset ovat sekoittuneet, ja studiossa seisoo vakuuttava mediaesiintyjä, jonka pääviesti on kirkas, ytimekäs ja ymmärrettävä. Moni viestintäkouluttaja luulee tietävänsä, kuinka media toimii ja miksi se toimii kuten toimii. Zeeland Family ei luule, vaan tietää!”

Marjo Ollikainen, Akava, viestintäjohtaja

“Puolustusministeriön johto ja asiantuntijat joutuvat usein kertomaan julkisuudessa ja eri tilaisuuksissa vaikeasti hahmotettaviakin asioita. Ministeriön media- ja kommunikaatiovalmennuksessa koimme tarvitsevamme apua, ja päätimme ottaa mukaan Petteri Väänäsen Zeeland Familystä. Hänen johdollaan pidettävissa intensiivisissä valmennussessioissa on viestintävalmiuksia ja -varmuutta saatu kohennettua lyhyessäkin ajassa.”

Max Arhippainen, Puolustusministeriö, viestintäjohtaja