Henkilökohtainen kehittyminen

Coaching

Coaching on ajatuksia herättävä ja henkilökohtainen prosessi, joka tarjoaa ennen kaikkea tilaisuuden reflektoida, priorisoida ja kirkastaa omia ajatuksia ja tavoitteita. Sen tavoitteena on inspiroida asiakasta hyödyntämään kokonaisvaltaisesti henkilökohtainen ja ammatillinen potentiaalinsa. Coaching ei ole koulutusta ja näin ollen coach ei ”opeta uutta” perinteisessä merkityksessä, vaan sen sijaan auttaa yksilöä kehittymään oivallusten avulla. Yritykset, joiden henkilöstö tekee yhteistyötä coachin kanssa, saavuttavat tutkitusti huomattavia parannuksia sekä yksilötasolla (esim. tulokset, sitoutuneisuus, työhyvinvointi) että yritystasolla (esim. tehokkuus, asiakastyytyväisyys).

Coachin palkkaamista kannattaa harkita, kun kaipaa sparrausapua ja ajatustenvaihtoa esimerkiksi

  • Esimiestyön tukemiseen ja kehittämiseen
  • Markkinoinnin ja viestinnän kehittämisen tukemiseen
  • Myyntitulosten saavuttamiseen
  • Omien ideoiden tai tavoitteiden saavuttamisen sparraukseen
  • Priorisoinnin ja ajanhallinnan kehittämiseen
  • Silloin, kun haluaa nähdä vähän pidemmälle kuin mitä hektinen arki sallii

 

Zeeland Familyn coachit ovat ICF:n sertifioimia coacheja.

Haluan kuulla lisää

”Sain priorisoitua tehtäväni ja hallinnan tunteeni parani merkittävästi. Otin jo käyttöön muutaman hyvän työkalun ja varaan tästä eteenpäin joka viikolle aikaa arvioida tekemisiäni, jotta pysyn suunnitelmassani. Keskustelut coachin kanssa antoivat myös lisää energiaa!”

”Coach osasi tehdä juuri oikeita kysymyksiä minulle. Huomasin pian miettiväni asiaani täysin eri tavalla ja paljon syvällisemmin kuin aiemmin. Huomasin olettaneeni joitain asioita varmistamatta olenko ymmärtänyt koko kokonaisuutta oikein.”

 

”Mielenkiintoista oli huomata se, että coachin ei tarvitse tuntea liiketoimintaamme tai asiaani syvällisesti, riittää kun hän osaa kysellä ja sitten poimia keskustelustamme ne kohdat joihin en ehkä ole kiinnittänyt riittävää huomiota. Mielenkiintoista oli myös se, että coach ei antanut valmiita ratkaisuja vaan sain oivaltaa itse miten muutan toimintatapojani. Suosittelen, sillä mielestäni kaikkien kannattaisi kokeilla coachingia!”